Goed nieuws uit Afrika. Het aantal ebola patiënten neemt af. Maar de epidemie is nog niet voorbij. Nog steeds liggen honderden zieken in de ebola centra. Vooral in Sierra Leone. Voor kinderen een traumatische ervaring.

Stel je voor dat je door mannen in pakken van huis wordt meegenomen in een ambulance. Geen knuffel van je ouders. Die mogen je niet aanraken. Je zou ze kunnen besmetten. In het ziekenhuis lig je tussen tientallen andere kinderen en volwassenen. De symptomen van ebola zal ik nu niet oprakelen, maar het moet een nachtmerrie zijn. De helft van de zieken gaat ook nog eens dood. Misschien jij ook wel.

Voor het eerst vertellen kinderen nu hun verhaal over ebola. Vandaag deel 1. Het ebola ziekenhuis. Met Suri en een happy end.

Getagd op:                        

One thought on “Het ebola ziekenhuis

  • 23 januari 2015 op 08:19
    Permante link

    Prima verslag en goede beelden. Gefeliciteerd: eindelijk de stem van kinderen die in de knel zitten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *