Het ene na het andere heftige bericht komt uit Italië. 1200 kinderen kwamen dit jaar al op gammele bootjes aan land. Dat zijn elke week 3 schoolklassen. Veel van hen werden door reddingswerkers opgepikt met boten en helikopters. De meesten haalden het vasteland op eigen kracht.

In elke krant staan de foto’s van de kinderen. Elke nieuwsuitzending laat ze zien. Geen journalist heeft tot nu toe met de kinderen gesproken. Daarom vlieg ik vandaag naar Sicilië. Al weken zijn we deze reis aan het voorbereiden.

De toestemming van de Italiaanse overheid om de kinderen te spreken is bijna rond. Maandagochtend meld ik me bij de Prefettura di Siracusa. Daarna mogen we, met de juiste papieren, filmen in de haven en in de opvangcentra. Ook spreken we met kinderen die vorig jaar zijn aangekomen en met kinderen op een Italiaanse basisschool. Het zou mooi zijn als de Europese leiders ook hun verhaal horen. Ik weet zeker dat ze veel van deze kinderen kunnen leren.

IMG_5256

3 thoughts on “Bootvluchtelingen

 • 26 april 2015 op 06:25
  Permante link

  Nou super taco dat je die kinderen gaat spreken .
  Heel veel succes .

  Beantwoorden
 • 26 april 2015 op 13:15
  Permante link

  Oh…Taco! Wat een mooi initiatief. Hoop dat je je doelen bereikt.

  Beantwoorden
 • 26 april 2015 op 14:01
  Permante link

  Taco, wat goed dat je gaat en ook deze kinderen een stem kan geven! Wat moet het heerlijk zijn om zo een steentje te kunnen bijdragen. Toitoitoi!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *