‘We zullen je ons werk laten zien’, zegt Asmaa (11) met een grote glimlach. In de laadruimte van een pick-up brengt een oude man ons er naartoe. Als we uitstappen geloof ik mijn ogen niet. Tientallen kinderen in de brandende zon aan het werk op een tomatenveld. Een grote man, met stok en sigaret, staat naar ze te schreeuwen. Het lijkt een scene uit een slechte film, voor Syrische kinderen in Libanon is het realiteit. Kinderarbeid.

 

3 thoughts on “Schokkende beelden uit Libanon

 • 14 augustus 2015 op 18:11
  Permante link

  Hier word ik intens verdrietig van Tako. Aan zoiets moet alsjeblieft gauw een eind komen.

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2015 op 10:36
  Permante link

  erger nog zijn deze waarschijnlijk de gelukkigste vergelijking met de rest!!! schande voor mensheid, voor ons allemaal!!

  Beantwoorden
 • 16 september 2015 op 12:32
  Permante link

  Het is schrijnend en de mantra van de VVD (dhr Zijlstra vandaag 16/9/2015) over o.a. opvang in de regio is stuitend. Heeft hij deze beelden en verhalen van de kinderen uit Libanon gezien? Ik denk het niet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *