De Kindercorrespondent heeft de Nationale Jeugdhulpprijs 2016 gewonnen. De organisatie gaat vluchtelingenkinderen hun verhaal laten vertellen. Oprichter Tako Rietveld nam de prijs vanmiddag in ontvangst in Leiden samen met Lujein (11) en Qosai (9) uit Syrië.

‘Er wordt te veel óver kinderen gepraat en te weinig mét ze’, aldus Rietveld, die bekend werd als verslaggever bij het NOS Jeugdjournaal. ‘Deze kinderen, uit verschillende landen willen ontzettend graag hun verhaal vertellen. Hun verhalen en visies delen met Nederland en de rest van de wereld. De Kindercorrespondent gaat ze helpen met het project ‘Wereldvloggers’ mee. De kinderen en jongeren zelf geven iedereen binnenkort een kijkje in hun leven. Met alles wat er goed en minder goed gaat.’

De Kindercorrespondent kreeg de prijs van de vakjury. Het project ‘ToekomstAcademie’ ontving de publieksprijs. Aan beide prijzen is een bedrag van twintigduizend euro gekoppeld. De Nationale Jeugdhulpprijzen zijn een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut en gaan dit jaar naar inspirerende en veelbelovende initiatieven die erop gericht zijn de rechten van vluchtelingenkinderen zo goed mogelijk te behartigen.

‘Wij willen gewoon kinderen zijn’, benadrukt Lujein. ‘Ik vind het jammer dat we vluchtelingen worden genoemd. We zijn hetzelfde als alle andere kinderen in Nederland. We hebben alleen iets meer meegemaakt.’ De komende weken gaat de Kindercorrespondent aan de slag met verschillende kinderen die als asielzoeker naar Nederland zijn gekomen. Hun verhalen zijn binnenkort te vinden op de site wereldvloggers.nl. img_4103

 

4 thoughts on “Kindercorrespondent wint Nationale Jeugdhulpprijs

 • 25 november 2016 op 06:50
  Permante link

  Hoi Tako,
  Van harte gefeliciteerd met deze verdiende mooie prijs !
  Ik wens je heel veel succes met al het prachtige werk wat je voor zoveel
  kinderen doet.

  Beantwoorden
 • 25 november 2016 op 10:13
  Permante link

  Les journalistes de la rédaction du JDE (Le Journal des Enfants) te félicitent ainsi que toute ton équipe. BRAVO !!!! @ bientôt….

  Beantwoorden
 • 25 november 2016 op 14:51
  Permante link

  Wat een mooie prijs Tako! Van harte gefeliciteerd en ga vooral door met jouw belangrijke werk!

  Beantwoorden
 • 25 november 2016 op 19:53
  Permante link

  Hallo Tako
  Wat ben ik ontzettend blij voor je dat je deze PRIJS heb gewonnen , je zet je in met heel je hart voor Kinderen en wat zij te vertellen hebben , deze waardering heb je verdient , Hetty van Putten .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *