Vicepremier Hugo de Jonge wil een kinderminister aanstellen. Dat zei hij vandaag tijdens een interview met Mirte en Charlize die hem namens de Kindercorrespondent mochten bevragen.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS gaf aan een jeugd-staatssecretaris te willen aanstellen. Minister De Jonge reageerde daarop: ‘Ik vind het een hartstikke goed idee.  Maar dan zou ik eigenlijk ook vinden als hij een eigen kinder-staatssecretaris mag, dan vind ik dat ik een eigen kinderminister mag. Toch? Dat vind ik een hartstikke leuk idee. Dat gaan we doen.”

Het ministerie zou daarmee het eerste zijn met een kinderminister en kinderstaatssecretaris. De uitspraken werden gedaan op de Voor de Jeugd dag in Amsterdam waar de Kindercorrespondent samen met de jeugd de verslaggeving en presentatie verzorgde. Het was het eerste publieke optreden van de minister en staatssecretaris.

 

One thought on “NIEUWS: Vicepremier wil kinderminister

 • 6 november 2017 op 18:41
  Permante link

  wat een geweldig plan!!
  hier in huis is wel belangstelling.

  groet!
  janneke hagenaar
  moeder van juul- pien-cato

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *