Het #vteam17 gaat over de finish bij de Nijmeegse Vierdaagse (meer op onze themapagina van het vteam!)

 

Kinderpersconferentie in samenwerking met NOC-NSF:

Kinderen interviewen de lijsttrekkers in ‘De Kinderstem’

Isa, Emma en Laurianne interviewe lijsttrekker Jesse Klaver over zenuwen, liefdesbrieven en snapchat…


Wat knap dat je op het VWO zit, Fatima. Welke vooroordelen komen jongeren tegen? De Jongeren Onderzoek Groep zocht het uit.

100 kinderen wandelden de 100ste Nijmeegse Vierdaagse samen met het team van de Kindercorrespondent. Zie hier #jonge100 De Film.

 

‘We gaan je verkopen aan een man’, kreeg Sonita te horen van haar moeder. De rappende kindbruid uit Afghanistan vertelt in een gesprek met de Kindercorrespondent uitgebreid over kindhuwelijken, angst en geluk.

Het verhaal, de boodschap en de missie van de Kindercorrespondent.

Steeds meer gevluchte Syrische kinderen worden uitgebuit. Ze vertellen zelf hun verhaal aan de Kindercorrespondent.

Het Europees Parlement gaat beter naar kinderen luisteren.

Wie is er fan van de Kindercorrespondent?!

Journaals, nieuwsrubrieken en kranten wereldwijd berichten over bootvluchtelingen. Vaak ook over de kinderen die aan land komen of slachtoffer zijn. Niemand sprak tot nu toe met deze jonge bootvluchtelingen. De Kindercorrespondent laat als eerste journalist deze kinderen aan het woord.

Lucia van 11 redt een kalf uit het slachthuis met haar spaargeld.

Tienduizenden Star Wars fans van over de hele wereld verzamelden zich in Los Angeles voor de grootste Star Wars Celebration ooit. Voor het eerst in 10 jaar komt in december een nieuwe film in de reks uit.

‘De wereld heeft meer jongeren nodig die hun stem laten horen.’ Dat zei VN Secretaris Generaal Ban Ki Moon tijdens het jongerenforum in New York.

Kinderen zijn het hardst getroffen door de ebola ramp in Afrika. Voor het eerst vertellen zij zelf hun verhaal.

Jan zit al acht maanden thuis. Zijn school is gesloten en hij mag niet buitenspelen.

Memonato en haar vrienden wonen naast de grootste ebola begraafplaats van Sierra Leone.

Victoria zit in quarantaine.

Suri was opgenomen in het ebola ziekenhuis.

Kinderen hun verhaal laten vertellen. Dat deed verslaggever Tako Rietveld ruim tien jaar lang voor het NOS Jeugdjournaal. Vooral in Nederland, maar ook in China, Zuid-Afrika en Brazilië. Hij ontdekte dat kinderen overal ter wereld graag met hem praten. Een specialiteit die hij nu gaat inzetten als freelance Kindercorrespondent.

Duizenden kinderen, de koning, president Obama, Laura Dekker, walvissen, tijgers, Olympische Spelen, WK’s, rampen en stunts. Het was een feest om voor het Jeugdjournaal te werken.