Als geen ander voelt de Kindercorrespondent zich het meeste thuis tussen de kinderen en jongeren. Hij laat ze hun verhaal vertellen in de media, voor organisaties en soms ook voor bedrijven. Overal waar óver kinderen wordt gesproken, staat hij klaar om mét de jeugd te praten. Daarom kun je de Kindercorrespondent ook boeken voor presentaties, speeches en trainingen (zie: contact).

Onze droom is….

Elk land moet een eigen Kindercorrespondent hebben, is het idee. Daarom richtten we in 2015 The Youth News Foundation op en bouwen we aan een internationaal netwerk van journalisten die met kinderen en jongeren praten.

Dat doen we namens…

Jullie! En tegelijkertijd voor iedereen. Dus hebben we jullie steun keihard nodig! Steun kan in de vorm van geld maar ook goede ideeen, netwerk, wapperende handjes bij projecten en liefde. De Kindercorrespondent is dus altijd onafhankelijk en wordt door niemand gefinancierd. We doen eigen projecten, zoals de Kinderstem, The Youth Gala, de #jonge100interviews en reportages, maar ook opdrachten zoals Duinvloggers, Meiden van 10 en presentaties.

Steun ons via de stichting van de Kindercorrespondent The Youth News Foundation.

Wie zijn we?

Tako is bedenker, initiator, drijvende kracht en dé eerste echte Kindercorrespondent in de wereld. Maar de projecten kan en doet hij natuurlijk niet alleen. We werken samen met een enthousiast team professionals: Marjet, Rick, Hein, Thijs, Maaike, Karin, Roel, Marga, Marco, Vivian, Naima, Jannet, Stephan, Jett, Ruben, Aart, Martijn en vele anderen. Enkelen van hen stellen zich hieronder aan je voor!

Werken met het team van de Kindercorrespondent is gegarandeerd een chaotisch feestje waarin we hard werken en veel lol maken. Zo maakten we als crew dit backstage-vlogje tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2017. Onder het filmpje stellen enkele van de vaste crewleden zich aan je voor!

 

Tako
De Kindercorrespondent himself

Hoi! Ik ben Tako en ik heb de Kindercorrespondent bedacht. Er wordt namelijk veel te veel over kinderen gepraat en veel te weinig met ze. Tien jaar lang was ik verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal. Daar ontdekte ik dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken. De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit. Die bron moet door de meeste mensen nog ontdekt worden. Daar help ik ze graag bij. En ik schreef er een boek over. ‘Kinderen hebben Nieuws.’

 

 

Marjet
Dame voor alles met communicatie, woorden, tekst en gekke dansjes

Hoi! Ik ben Marjet. Samen met Tako bestorm ik de wereld om alle grote mensen wakker te schudden dat ze meer naar kinderen (en elkaar) moeten luisteren. Ik snap heel veel van hoe mensen met elkaar praten en elkaar nooit begrijpen; dus daar help ik bij. Ik hou ervan om dingen nét een beetje anders doen. Daarom is mijn allergrootste held Pipi Langkous; die haar spaghetti knipt, met haar voeten op haar kussen slaapt en peperneutpilletjes at om nooit groot te worden. En terecht; groot worden is namelijk heel saai. Ik hou heel erg van lachen naar de regenboog, doe het liefst elke dag een gek dansje en ik wil stampen in plassen als het regent. Oh ja.. en ik zou graag willen kunnen spinnen als een kat!

 

 

Rick
Vliegende kiep en springkussenlanceerplatform

Hoi! Ik ben dus Rick, een vliegende kiep voor de Kindercorrespondent. Daarmee wil ik zeggen dat ik heel veel dingen regel voor het team als producer, cameraman, editor, chauffeur, koffiejuf en nog veel meer. Als kleine Rick was ik altijd heel druk met spelen, naar mensen toe gaan en lekker stuiteren, maar ik vond het ook fijn om even helemaal niets te doen en lekker een strip te lezen. Eigenlijk ben niets veranderd :). Vroeger wilde ik altijd zijn als mijn held, He-Man. Dus als ik nu nog iets zou willen veranderen aan mijn lijf dan zou ik best wel heel veel spieren willen en heel sterk zijn. Kan ik jullie allemaal optillen en op het springkussen gooien!

 

 

Hein
Verslaggever en stuiterende voetbalfan

Hoi! Ik ben Hein en ik ben verslaggever en interviewer voor de Kindercorrespondent. Ik was een megadruk kind, ik kon nooit stilzitten (nog steeds zo) en gaf ook regelmatig concerten in de woonkamer. Daar zat vooral mijn broer niet op te wachten. Oh, ik was ook super eigenwijs en ik kon niet tegen mijn verlies, dus spelletjes met mij spelen was niet heel leuk voor de anderen. Als kind was ik flink ziek en moest ik zelf een lange tijd in het ziekenhuis liggen. Maar gelukkig ben ik weer helemaal beter geworden. Ik heb altijd heel veel gevoetbald, als hoogtepunt zelfs tegen Ajax! Dat was best lastig, want ik dat was mijn lievelingsclub. Mijn grote voorbeeld is dus Rafael van der Vaart. Kinderen interviewen geeft me superveel energie! Ik vind het héél erg belangrijk dat er naar kinderen geluisterd wordt, omdat ik denk dat we heel veel van kinderen kunnen leren!

 

 

Vivian
Nieuwsgierige verslaggever, regeldame en coördinator van filmpjes 

Hoi! Ik ben Vivian en ik ben verslaggever en coördinator voor de Kindercorrespondent. Dat betekent dat ik filmpjes maak of ervoor zorg dat alle verslaggevers, cameramannen en filmpjes op de juiste plek terecht komen. Ik ben supernieuwsgierig en vertel graag verhalen; mooie verhalen én nieuwsverhalen. Omdat kinderen boordevol verhalen zitten, werk ik graag met Tako samen. En later als ik groot ben, hoop ik de verhalen die nu nog in mijn hoofd zitten op te schrijven in een boek.

 

 

Karin
Knippende, plakkende, hinkelende video-editor & verslaggever

Hoi! Ik ben Karin. Video-editor en verslaggever. Dat betekent dat ik de plaatjes die de cameraman heeft geschoten op de computer aan elkaar knip en plak zodat er en leuk filmpje ontstaat. Wat een verslaggever is weten jullie vast wel. Ik hou van kletsen met alles en iedereen, van reizen en van sporten. Vroeger zat ik op volleybal en nu ben ik vaak in de sportschool te vinden of op het water als ik aan het kitesurfen ben. Gewoon lopen vind ik ook leuk, het liefst met mijn hond en met een muziekje op. En stiekem doe ik dan wel eens een rondje rond een lantaarnpaal of begin ik ineens te hinkelen. Ik hou niet van regels, maar aan één regel zou iedereen zich moeten houden: Als je een schommel ziet moet je erop!