Alex (6) is voorbeeld voor volwassenen

2

Kinderen kunnen een voorbeeld zijn voor volwassenen. President Obama zet deze boodschap kracht bij met de brief die hij kreeg van Alex van 6. “We kunnen allemaal van Alex leren”, zei hij  tegen andere wereldleiders op de VN-vluchtelingentop in New York.

Alex schreef de brief aan de president omdat hij beelden zag van zijn leeftijdgenoot Omran uit Syrië.

img_2588

“Kunt u hem alstublieft naar mijn huis brengen?”, vraagt Alex in de video. “Jullie kunnen op de oprit parkeren. We zullen hem opwachten met vlaggen, bloemen en ballonnen. We zullen hem een familie geven en hij zal ons nieuwe broertje zijn.” Beelden van Omran gingen deze zomer de wereld over toen hij in shock in een ambulance werd gezet nadat er een bom op zijn huis ontplofte. Ook Alex zag de beelden en hij vond dat hij iets moest doen.

“We kunnen met z’n allen spelen en hem uitnodigen op onze verjaardagsfeestjes. Hij kan ons een andere taal leren.” Obama is zichtbaar onder de indruk van de brief. “Dit zijn de woorden van een jongetje van 6. Hij leert ons veel. Stel je voor hoe de wereld eruit zou zien als iedereen zo was.” De woorden van Obama sluiten helemaal aan bij de boodschap en missie van de Kindercorrespondent. ‘Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. We moeten vaker naar ze luisteren. Hun creativiteit, positiviteit en openheid maakt de wereld mooier.’

864x486

2 REACTIES

  1. Heel fantastisch, Tako, dat jullie zulke signalen oppikken en in de media onder een vergrootglas leggen. Dit is immers precies wat de wereld nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in