Hollandse angst

1

‘Fijn dat je er weer bent. Kan ik je wel aanraken?’ Heerlijk die reacties bij terugkomst uit Sierra Leone. Met een grap en een lach, maar toch ook serieus bedoeld.

‘Geen zorgen. Ik voel me hartstikke goed en ben echt niet besmet’, is wat iedereen toch even van me wil horen. Bij deze.

Maar wat moet die arme Alusine die ebola overleefde doormaken? Hoe lang moet hij nog vragen beantwoorden? Of Victoria wiens ouders in november doodgingen aan de ziekte. Mensen blijven nog steeds het liefst bij haar uit de buurt. En jullie zouden precies hetzelfde doen. De angst voor ebola lijkt hier zelfs nog groter dan in Afrika.

Duizenden artsen en hulpverleners zijn alleen al in Sierra Leone dagelijks druk met ebola zieken en doden. Ook van hen raakt zelden iemand besmet. Je draagt het virus alleen over als je ziek bent en koorts hebt, dus zolang dat niet het geval is, kan ik gewoon handen schudden en knuffels geven.

Nu in Nederland verder aan het werk. De verhalen van de kinderen monteren en verspreiden over de wereld. Deze week kunnen kinderen in Nederland alvast iets lezen in Kidsweek en 7days.

IMG_4530

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in