De Kindercorrespondent in New York

1

Na 4 dagen, 10 afspraken en veel nieuwe contacten, indrukken en inzichten zit het avontuur in New York erop. Rondlopend, lunchend en koffiedrinkend in deze wereldstad tussen de internationale organisaties en overheden heeft me eens te meer bevestigd hoe uniek de Kindercorrespondent is. Laat kinderen hun verhaal vertellen, blijkt alles behalve vanzelfsprekend.

Het begon met de uitnodiging een toespraak te houden bij de VN over mijn werk en mijn visie op kinderrechten. Volwassenen praten veel óver de jeugd, maar te weinig mét ze, was mijn boodschap. Ik vertelde hoe kinderen mijn blik op de wereld hebben veranderd en hoe het luisteren naar hun verhalen volwassenen kan inspireren. Het verhaal werd door de tientallen aanwezigen met een grote glimlach en luid applaus ontvangen. Vervolgens kwamen vertegenwoordigers uit India, Nigeria en andere landen kaartjes uitwisselen en selfies maken. ‘Kunnen we samenwerken om meer kinderen aan het woord te laten’, was de vraag. ‘Graag’, is altijd mijn antwoord.

Naast de toespraak kwamen er als vanzelf afspraken met VN-medewerkers, jeugdorganisaties, een jongerenpersbureau en een groot fonds. Overal was de interesse en het enthousiasme even groot. Spannend wat er nu gaat gebeuren en wat de gevolgen worden. Hoe dan ook staat de Kindercorrespondent in de agenda van tientallen nieuwe contacten. The Youth goes international. Het smaakt naar meer.

IMG_9332

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in