Eerste beelden 14-jarige bootvluchteling

0

Het is een week van monteren, schrijven, mailen en bellen. De verhalen die we met kinderen in Italië maakten moeten nu de wereld over. Je zou denken dat het eerste interview met een 14-jarige bootvluchteling overal met open armen wordt ontvangen. Maar bij veel internationale omroepen is het hard werken het verhaal op zender te krijgen. En zelfs in Nederland is het lastig.

Iedereen moet nog even wennen aan de Kindercorrespondent. De meeste programma’s en nieuwszenders werken met eigen verslaggevers en correspondenten en vaste persbureaus. Zij laten kinderen eigenlijk nooit aan het woord. Omdat ze er geen tijd voor hebben of omdat ze het niet kunnen. ‘Hebben kinderen iets te melden dan?’, kreeg ik deze week als vraag.

Kijk naar de eerste beelden uit Italië en oordeel zelf. De hele reportage kan ik helaas nog niet laten zien. Die moet eerst verkocht worden. Je ziet Ayuba van 14 uit Ivoorkust. Hij werd in maart gered uit een sloep op de Middellandse zee. En begeleider Mamadou van 19. Hij kwam vier jaar geleden aan uit Senegal. Allebei maakten ze in hun eentje een helse reis. Voor het eerst vertellen ze hun verhaal en geven ze hun mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in