Kindercorrespondent presenteert Kindermarsleider Vierdaagse

1

Ilya (11) eerste Kindermarsleider Nijmeegse Vierdaagse

Extra aandacht voor de jeugd, 101 jongste lopers van 11 en 12 jaar verzameld als #Vteam
Ilya (11) uit Utrecht is de eerste Kindermarsleider van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat maakten de Nijmeegse Vierdaagse en Kindercorrespondent Tako Rietveld vandaag bekend. Ilya is één van de lopers uit het #Vteam, een groep met de 101 jongste wandelaars. De Vierdaagse vraagt dit jaar extra aandacht voor de jeugd. 
Vteam voor vriendschap en vloggen
Het #vteam bestaat uit 101 kinderen van 11 en 12 jaar die voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse wandelen. Elke dag lopen ze 30 kilometer. Onderweg maken de kinderen vlogs, reportages en livestreams. De lopers komen uit Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en Noord-Brabant. Tijdens het wandelen ontmoeten ze burgermeesters, meelopende militairen, veteranen en bekende Nederlanders. Als groep zijn de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid.
Sunsetmarch en Efteling
Het #vteam kwam vandaag samen voor de offciele presentatie. Komend week op vrijdagavond lopen ze samen met de langst lopende deelnemer, Bert van de Lans, de sunsetmarch. Zondag gaan ze samen een bezoek brengen aan Langnek in de Efteling.
‘De juf heeft mijn handtekening al gevraagd’
Kindermarsleider Ilya is aanspreekpunt van het #Vteam. Ze doet verslag over hoe het team de tocht volhoudt en geeft commentaar op de belangrijkste momenten onderweg. Aan het eind van elke dag weet ze ook hoeveel kinderen de etappe hebben gehaald. “Het is een grote eer dat ik de allereerste Kindermarsleider mag zijn. Het is belangrijk dat er meer aandacht is voor kinderen. We laten zien dat we serieus meetellen. De juf heeft m’n handtekening al gevraagd.
Helden
Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #vteam. Samen met zijn cameramensen, fotografen en journalisten ondersteunt hij de kinderen. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, vraagt aandacht voor het verhaal van de jeugd. ‘Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen. Van een Syrisch meisje, tot de Kinderburgemeester van Schouwen-Duivenland en onze eigen Kindermarsleider, allemaal hebben ze prachtige verhalen te vertellen. Deze kinderen zijn echt helden.  Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting DE 4DAAGSE en Vfonds.
Over de Kindercorrespondent
Kinderen en jongeren hun verhaal laten vertellen. Grote mensen praten veel óver de jeugd, maar weinig mét ze. Kinderen hebben veel meer te vertellen dan de meeste volwassenen denken. Drijvende kracht achter de Kindercorrespondent is Tako Rietveld; hij werkte ruim 10 jaar voor het Jeugdjournaal en is sinds enkele jaren nu de eerste kindercorrespondent wereldwijd. De Kindercorrespondent zet de schijnwerpers op de jeugd en helpt ze hun verhaal vertellen, daarnaast helpt hij volwassenen naar kinderen luisteren. www.kindercorrespondent.nl

1 REACTIE

  1. Hoi Tako, dit wordt weer een groot gebeuren! Spannend hoor! Wat leuk en flink van dit jonge meisje dat zij die verantwoordelijke taak gaat vervullen. Ik wens jullie allen een mooie vierdaagse toe!!!!
    Lieve groetjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in