Kindercorrespondent wint Nationale Jeugdhulpprijs

4

De Kindercorrespondent heeft de Nationale Jeugdhulpprijs 2016 gewonnen. De organisatie gaat vluchtelingenkinderen hun verhaal laten vertellen. Oprichter Tako Rietveld nam de prijs vanmiddag in ontvangst in Leiden samen met Lujein (11) en Qosai (9) uit Syrië.

‘Er wordt te veel óver kinderen gepraat en te weinig mét ze’, aldus Rietveld, die bekend werd als verslaggever bij het NOS Jeugdjournaal. ‘Deze kinderen, uit verschillende landen willen ontzettend graag hun verhaal vertellen. Hun verhalen en visies delen met Nederland en de rest van de wereld. De Kindercorrespondent gaat ze helpen met het project ‘Wereldvloggers’ mee. De kinderen en jongeren zelf geven iedereen binnenkort een kijkje in hun leven. Met alles wat er goed en minder goed gaat.’

De Kindercorrespondent kreeg de prijs van de vakjury. Het project ‘ToekomstAcademie’ ontving de publieksprijs. Aan beide prijzen is een bedrag van twintigduizend euro gekoppeld. De Nationale Jeugdhulpprijzen zijn een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut en gaan dit jaar naar inspirerende en veelbelovende initiatieven die erop gericht zijn de rechten van vluchtelingenkinderen zo goed mogelijk te behartigen.

‘Wij willen gewoon kinderen zijn’, benadrukt Lujein. ‘Ik vind het jammer dat we vluchtelingen worden genoemd. We zijn hetzelfde als alle andere kinderen in Nederland. We hebben alleen iets meer meegemaakt.’ De komende weken gaat de Kindercorrespondent aan de slag met verschillende kinderen die als asielzoeker naar Nederland zijn gekomen. Hun verhalen zijn binnenkort te vinden op de site wereldvloggers.nl. img_4103

 

4 REACTIES

  1. Hoi Tako,
    Van harte gefeliciteerd met deze verdiende mooie prijs !
    Ik wens je heel veel succes met al het prachtige werk wat je voor zoveel
    kinderen doet.

  2. Hallo Tako
    Wat ben ik ontzettend blij voor je dat je deze PRIJS heb gewonnen , je zet je in met heel je hart voor Kinderen en wat zij te vertellen hebben , deze waardering heb je verdient , Hetty van Putten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in