Persuitnodiging: bekendmaking jongste deelnemer Vierdaagse

0
Uitnodiging voor de pers:

Bekendmaking jongste deelnemer Nijmeegse Vierdaagse
Wanneer: Zaterdag 25 juni, 09.30
Waar: Buurtcentrum De Buitenpoort, Helmichstraat 1 Huissen, GLD
Amber, Caithlyn, Lars of Marlou; wie is de jongste deelnemer van de 100ste Nijmeegse Vierdaagse? Dat maakt Kindercorrespondent Tako Rietveld bekend op zaterdagochtend 25 juni voorafgaand aan een oefenwandeling in Huissen, tussen Nijmegen en Arnhem. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 100ste Nijmeegse Vierdaagse met 100 kinderen. Zij hebben zichzelf de #jonge100 gedoopt. Tijdens de Vierdaagse maken de #jonge100 elke dag reportages, vlogs en livestreams. Ook is er een dagelijkse uitzending vanuit het gloednieuwe Van der Valk hotel Nijmegen.
Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2004. In totaal lopen er 518 kinderen mee uit dat geboortejaar. Vier wandelaars kwamen ter wereld op 31 december 2004. Dit zijn, op alfabetische volgorde, Amber uit Elst, Caithlyn uit Ewijk, Lars uit Oosterbeek en Marlou uit Molenhoek. Wie de allerjongste is wordt bekendgemaakt in Huissen, samen met andere kinderen van de #jonge100.
Media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en verslag te doen. Ook is het mogelijk een deel mee te wandelen met de kinderen en Tako tijdens hun oefenwandeling van 25 kilometer, de Exodustocht.
Achtergrond: De Kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. ‘Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen.’
Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, Lidl, CineMec, HiTec, 100%NL, Staatsbosbeheer en Van der Valk Nijmegen-Lent.
Meer informatie:
Op de foto vlnr: Amber, Lars, Tako Rietveld, Marlou, Caithlyn
IMG_0583

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in