Kindercorrespondent verzorgt live uitzending Nationale Kinderherdenking

“Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend.”

De Kindercorrespondent verzorgde 4 mei de live uitzending van de Nationale Kinderherdenking. Vanaf 19u was de uitzending online te zien op Facebook, YouTube, TVWest en Ziggo. Voor het derde jaar organiseert de Stichting Nationale Kinderherdenking dit speciale moment voor de jeugd op het Maduroplein voor Madurodam in Den Haag.

‘Het is een grote eer aan een productie als deze mee te werken’, aldus Kindercorrespondent Tako Rietveld. ‘We zetten kinderen in de schijnwerpers en laten ze hun verhaal vertellen. Normaal doen we dat met één cameraman en een verslaggever. Het is fantastisch om dat nu vanuit een regiewagen te doen met zes camera’s en een crew van 20 personen.’

Raneem van 16 maakte tijdens de herdenking veel indruk met haar verhaal over hoe zij uit Syrië vluchtte. ‘Maak je niet druk om kleine onbelangrijke zaken. Je kunt grotere dingen kwijtraken. Wees dankbaar dat je in vrijheid kan opgroeien en blijf dat herdenken.’ Op het podium waren ook toespraken en optredens van andere kinderen en jongeren. Zoals Kinderburgemeester Amélie van Madurodam en kinderceremoniemeester Monezra. De presentatie van de uitzending is in handen van Laila Benhdidou en Tako Rietveld.