Wereldvloggers is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld. Het doel is dat komend jaar kinderen en jongeren uit alle windstreken, uit verschillende culturen en uit alle lagen van de bevolking op dit platform aan het woord komen in hun eigen vlogs.

Het project start begin 2017 met een aantal vluchtelingenkinderen. Zoals Loujein van 11 in onderstaande video. Ze werd geboren in Syrië, kwam met haar familie per boot naar Europa en woont nu ruim 2 jaar in Nederland.

Daarnaast kun je vlogs verwachten van Nederlandse kinderen die wonen in Peking, New York, Moskou, Rio en op andere bijzondere plekken.

Nieuwsberichten bij dit project:

Het #Vteam​ vierde deze winter de Lockdownchallenge. Met bakdagen, knutseldagen, wandeldagen, doe-eens-lief dagen en nog veel meer..
Imane (12) en Lars (13) ontmoeten de premier, ministers en Haagse verslaggevers.
Kinderen willen meer bewegen, creatiever bezig zijn en vaker meepraten over hun 'ideale dag'. Supertof om mee te mogen doen met het grote kinderonderzoek van PACT voor Kindcentra.
PACT doet onderzoek naar de ideale schooldag volgens kinderen.
Amir en Wassim verslaan Bridge to Liberation 2020
Carla en Sena winnen de Kinderprijs 2020
Vier dagen lang vierden de kinderen van het #Vteam deze zomer hun Vakantiekamp vol vriendschap, vrede, vrijheid, vrolijkheid, vogels, veteranen, verrassingen en veel meer...
'Je gaat niet vanzelf racistisch zijn, je hebt het aangeleerd.' Ook kinderen hebben te maken met discriminatie. 'Als je een andere huidskleur hebt, alleen één klein tintje maar, dan verandert je hele leven.' 'Ik heb nog nooit iets racistisch gehoord...