Wereldvloggers is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld. Het doel is dat komend jaar kinderen en jongeren uit alle windstreken, uit verschillende culturen en uit alle lagen van de bevolking op dit platform aan het woord komen in hun eigen vlogs.

Het project start begin 2017 met een aantal vluchtelingenkinderen. Zoals Loujein van 11 in onderstaande video. Ze werd geboren in Syrië, kwam met haar familie per boot naar Europa en woont nu ruim 2 jaar in Nederland.

Daarnaast kun je vlogs verwachten van Nederlandse kinderen die wonen in Peking, New York, Moskou, Rio en op andere bijzondere plekken.

Nieuwsberichten bij dit project:

Een registratie van het #Vteam kamp van 2021
#Vteam viert vrijheid op Schiermonnikoog
Over vrijheid, vroeger en vriendschap
Op 19 december jongstleden bestond Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland officieel 40 jaar. Dat moment grepen we graag aan om grenzen en tijdzones te overbruggen voor een verrassende samenkomst in een virtueel klaslokaal, op woensdag 24 maart 2021.
Voor Omroep Gelderland presenteerde Tako 'De Koepel van Vrijheid'. In de zesdelige serie ging hij met jongeren in gesprek over het thema vrijheid in de koepelgevangenis in Arnhem.
Welke minister zou onze premier de klas uit sturen? Was hij als kind ook zo vrolijk? En doet hij met met het tiktok dansje...
Tako heeft een klein Corona gedicht gemaakt voor alle kinderen in Nederland.
Het #Vteam​ vierde deze winter de Lockdownchallenge. Met bakdagen, knutseldagen, wandeldagen, doe-eens-lief dagen en nog veel meer..