Wereldvloggers is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld. Het doel is dat komend jaar kinderen en jongeren uit alle windstreken, uit verschillende culturen en uit alle lagen van de bevolking op dit platform aan het woord komen in hun eigen vlogs.

Het project start begin 2017 met een aantal vluchtelingenkinderen. Zoals Loujein van 11 in onderstaande video. Ze werd geboren in Syrië, kwam met haar familie per boot naar Europa en woont nu ruim 2 jaar in Nederland.

Daarnaast kun je vlogs verwachten van Nederlandse kinderen die wonen in Peking, New York, Moskou, Rio en op andere bijzondere plekken.

Nieuwsberichten bij dit project:

Een speciale dag voor gevluchte Oekraïense kinderen in Nederland mochten we organiseren. De kinderen deelden hun verhalen, stelden hun vragen en maakten vooral ook plezier. Prachtig om weer te merken hoe belangrijk het voor kinderen is dat volwassenen echt...
Samenvatting van de Kinderprijs 2022 die in Utrecht werd uitgereikt. And the winner is...
Sophia (11) en Jay (12) waren namens het #Vteam speicale gasten bij de officiële opening van de Invictus Games 2022. De jonge verslaggevers kwamen veel bekenden tegen. Premier Rutte, Prinses Margriet, DI-RECT en vooralde bedenker van de Invictus Games:...
Fleur en Jay van ons #Vteam doen verslag tijdens de opbouw van de Invictus Games. Dat zijn een soort Olympische Spelen voor militairen die gewond zijn geraakt tijdens hun werk. Deelnemers uit 20 landen over de hele wereld komen...
Zo'n 150 Nederlandse, Oekraïense en Russische kinderen kwamen bij elkaar in Madurodam om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en vooral ook om plezier met elkaar te hebben.
Waarom heet een gevangenis Oranjehotel? Daar kwam het #Vteam achter tijdens hun bezoek aan Scheveningen.
Wat is het voordeel van jouw handicap? Word je rijk van een gouden medaille? Heb je wel eens iets gebroken tijdens het sporten?