Quarantaine

0

Een hotspot. Zo noemen ze hier de plek waar meerdere mensen aan ebola zijn doodgegaan. Bij de plaats Waterloo in Sierra Leone zijn er verschillende hotspots.
Nieuw beleid is zo’n wijk in quarantaine te plaatsen. Niemand mag er in of uit. 21 dagen lang. Zo is zeker dat er geen zieken zijn. Op de plek waar wij zijn zitten ruim 100 huishoudens gevangen in hun eigen wijk. Ze zaten al drie weken in quarantaine omdat er drie ebola doden waren. En vorige week ging er weer iemand dood. Dus opnieuw drie weken huisarrest voor iedereen.
Geen werk, geen boodschappen helemaal niets mogen de mensen doen. Elke dag wordt er rijst gebracht, volgens de bewoners veel te weinig voor iedereen.
Een klein ijzerdraadje moet iedereen hier scheiden van de rest van de wereld. Twee bewapende militairen zien er op toe dat iedereen zich aan de regels houdt.
Maar terwijl de luitenant vertelt dat alles onder controle is, zien we achter hem een paar jongens onder de draad door kruipen.
Onmogelijk, is zijn reactie. Dat hebben we verkeerd gezien.
Iedereen wil voor de camera vertellen. Maar wij zijn hier voor de kinderen. Wat hebben zij het zwaar hier. Met tranen in haar ogen vertelt een meisje dat ze bang is. Dat ze honger heeft. En dat ze niet snapt waarom dit zomaar kan en mag.
Binnenkort het hele verhaal. Op beeld.

IMG_4308.JPG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in