Stierenrennen

1

Daar staan we dan. Om 5 uur op de route waar straks de stieren langs stormen. Uit het cafe klinken Spaanse hits, dronken feestgangers doen hun laatste dansje.

IMG_6615_2

Als het langzaam licht wordt, zet de organisatie een extra rij hekken neer. Houten balken met ijzeren versteviging. De stieren wegen zo’n 600 kilo en een gewoon hek lopen ze zo omver. De politie stuurt iedereen van de route.

IMG_6623

Om 6 uur klimmen de eerste kinderen op het hek. Nog een beetje slaperig, maar vooral gespannen. Het is de eerste keer dat deze jongens naar het stierenrennen komen kijken. Door de enorme drukte en het gedrang zijn veel ouders voorzichtig hun kinderen mee te nemen.

IMG_6625

De spanning stijgt. Balkons staan vol, EHBO staat klaar en muziek begint.

IMG_6636

Om precies 8 uur worden zes vechtstieren en zes ossen losgelaten. Duizenden mannen rennen mee, vooral achter de stieren aan overigens. Binnen 2 minuten hebben ze 825 meter afgelegd en zo’n 30 mensen verwondt van wie 5 ernstig. Ondanks protesten wordt het stierenrennen steeds populairder.

IMG_6638

In de arena leiden matadors de stieren naar een stal. Vanavond worden ze daar één voor één gedood in een stierengevecht. Drie renners zijn vandaag gespiesd door de horens van een stier, de andere gewonden zijn overlopen. Tot en met 14 juli is er elke ochtend een stierenrun.

IMG_6639_2

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in