Trots

0

Ayuba is trots. Hij staat in de krant! Z’n filmpje had ‘ie al op Youtube bekeken. Een beetje gek vond hij het om zichzelf terug te zien, maar het was ‘best mooi geworden’, zoals een 14-jarige dat kan zeggen. Dat de beelden en zijn verhaal in Suriname, Ghana en Europa zijn uitgezonden, vond hij niet zo bijzonder meer.

Maar vandaag viel de krant in de bus. De Nederlandse 7days, met voorop Ayuba. Zijn begeleider appt net dat Ayuba een traantje heeft weggepinkt. Zijn foto, zijn verhaal, zo groot in de krant. Ayuba vond het belangrijk zijn verhaal te vertellen, zodat andere kinderen zich een beetje kunnen voorstellen wat hij en al die andere jonge bootvluchtelingen hebben meegemaakt. Belangrijk dus voor lezers en kijkers.

IMG_5703

Maar ook belangrijk voor de sprekers zelf. Dat is de andere reden waarom het zo goed is kinderen en jongeren aan het woord te laten. Ze voelen zich gehoord. En begrepen. Er wordt naar ze geluisterd. Ze doen ertoe. Voor mij is het heel gewoon naar kinderen te luisteren, voor heel veel anderen is het alles behalve vanzelfsprekend. Maandag neemt Ayuba de Nederlandse krant mee naar z’n Italiaanse klas. Om vol trots te laten zien.

Ik ben trots en dankbaar dat ik dit werk kan en mag doen en samenwerk met de verschillende kranten en omroepen. Wat mij betreft moeten er nog veel meer kinderen hun verhaal vertellen en worden die verhalen nog veel verder verspreid.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in