Twee kinderombudsmannen bij The Youth Gala

0

Zowel kinderombudsman Marc Dullaert als zijn Belgische collega Bruno Vanobbergen zijn dinsdag aanwezig bij het gala van de Kindercorrespondent. Eerder werd al bekend dat Laurentien van Oranje, de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan en 11 jeugdorganisaties aanwezig zijn.

Tijdens een diner in de oude raadzaal van de gemeente Amsterdam, nu onderdeel van hotel The Grand, presenteert de Kindercorrespondent The Youth News Foundation. Ook onthult hij de naam van een te bouwen platform waar alleen kinderen en jongeren aan het woord komen. De jeugd zelf speelt tijdens het gala de hoofdrol, zoals de Koning van de Jeugd, winnaars van het Prinses Christina Concours, voorleeskampioen Julie Slagman, Kinderen voor Kinderen en de 12-jarige operazangeres Amira Willighagen.

‘Het wordt een historische avond’, aldus organisator en initiatiefnemer Tako Rietveld. ‘De boodschap is dat volwassenen meer naar kinderen moeten luisteren. Samen met de belangrijkste aanwezigen gaan we dat op een unieke manier duidelijk maken. Hoe precies, daar kan ik nog niets over loslaten, behalve dat we de hulp van alle kinderen in Nederland gaan inroepen.’

Meer informatie via deze site op 16 februari.

2783_ho_00_p_346x260

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in