Verslag premiere #Vilm

De #Vilm trailer

Van alle vlogs, interviews en beelden hebben we de #Vteam Vierdaagse Vilm gemaakt. Deze ging 23 september in premiere in Cinemec Nijmegen.

Dag 4: DE FINISH

Dag 3: marcherend in de regen op de zevenheuvelen

 

Dag 2: #handinhand op #rozewoensdag

Dag 1: de Dag van Elst en we ontmoeten de Burgemeester!

 

Kindermarsleider Ilya geeft het startsein

Op de eerste dag van de Vierdaagse mocht Kindermarsleider Ilya het startsein geven samen met de Marsleider.

Zonsopkomst #Vierdaagse

#Vteam Inschrijfdag

Het #Vteam schrijft zich in en de kinderen ontdekken dat de Marsleider een keer is uitgevallen tijdens de Vierdaagse…

#Vteam interviewt record Vierdaagseloper Bert

Bert van der Lans wandelt dit jaar voor de 70e keer de Nijmeegse Vierdaagse. Het #Vteam vroeg hem het hemd van het lijf tijdens de Sunset March.

Bekende Nederlanders wensen #Vteam succes

#Vteam oefent in Efteling

Een unieke oefening voor de Nijmeegse Vierdaagse in de Efteling. De 101 jongste wandelaars, verzameld in het #Vteam, trainen niet alleen met lopen, maar ook met gillen. Na een rondtocht door het park en stops bij verschillende achtbanen gingen de kinderen op de foto bij Langnek. Dit Efteling-icoon staat 21 juli aan het eind van de Via Gladiola, de finish van de Nijmeegse Vierdaagse. Langnek verhuist voor één dag vanwege het 65-jarig jubileum van de Efteling dit jaar.

Het #Vteam is een initiatief van de Kindercorrespondent, in samenwerking met de Nijmeegse Vierdaagse en het Vfonds. Het #Vteam wandelt voor vriendschap, vrede en vrijheid. En vandaag ook voor de Vogelrock, Villa Volta en de Vliegende Hollander.

Extra aandacht voor de jeugd tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Ilya (11) uit Utrecht eerste Kindermarsleider 

101 jongste lopers verzameld als #Vteam

Vteam voor vriendschap en vloggen
Het #vteam bestaat uit 101 kinderen van 11 en 12 jaar die voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse wandelen. Elke dag lopen ze 30 kilometer. Onderweg maken de kinderen vlogs, reportages en livestreams. De lopers komen uit Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en Noord-Brabant. Tijdens het wandelen ontmoeten ze burgermeesters, meelopende militairen, veteranen en bekende Nederlanders. Als groep zijn de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid.
‘De juf heeft mijn handtekening al gevraagd’
Kindermarsleider Ilya is aanspreekpunt van het #Vteam. Ze doet verslag over hoe het team de tocht volhoudt en geeft commentaar op de belangrijkste momenten onderweg. Aan het eind van elke dag weet ze ook hoeveel kinderen de etappe hebben gehaald. “Het is een grote eer dat ik de allereerste Kindermarsleider mag zijn. Het is belangrijk dat er meer aandacht is voor kinderen. We laten zien dat we serieus meetellen. De juf heeft m’n handtekening al gevraagd.
Helden
Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #vteam. Samen met zijn cameramensen, fotografen en journalisten ondersteunt hij de kinderen. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, vraagt aandacht voor het verhaal van de jeugd. ‘Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen. Van een Syrisch meisje, tot de Kinderburgemeester van Schouwen-Duivenland en onze eigen Kindermarsleider, allemaal hebben ze prachtige verhalen te vertellen. Deze kinderen zijn echt helden.  Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting DE 4DAAGSE en Vfonds.
Over de Kindercorrespondent
Kinderen en jongeren hun verhaal laten vertellen. Grote mensen praten veel óver de jeugd, maar weinig mét ze. Kinderen hebben veel meer te vertellen dan de meeste volwassenen denken. Drijvende kracht achter de Kindercorrespondent is Tako Rietveld; hij werkte ruim 10 jaar voor het Jeugdjournaal en is sinds enkele jaren nu de eerste kindercorrespondent wereldwijd. De Kindercorrespondent zet de schijnwerpers op de jeugd en helpt ze hun verhaal vertellen, daarnaast helpt hij volwassenen naar kinderen luisteren. www.kindercorrespondent.nl

Hoe was het vorig jaar?

In 2016 liepen 100 kinderen wandelden de 100ste Nijmeegse Vierdaagse. Onderweg maakten deze #jonge100 reportages, vlogs en livestreams. Op deze pagina vind je de #jonge100 film en de reportages die tijdens de Vierdaagseweek zijn gemaakt.

#jonge100 De Film:

 

Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met en krijgen we steun van: Vfonds, Stichting Nijmeegse Vierdaagse, HiTec, Van der Valk Nijmegen-Lent, Albert Heijn, School voor Journalistiek Utrecht, Fantastrick Media Producties, Buitendelijntjes Communicatie, Maartse Hazen, Samplonius en Samplonius, Zoevers Fietsen, Theo Theunissen gladiolenkoning en BeeldVast.

Meer foto’s en filmpjes op: https://www.facebook.com/kindercorrespondent/