De stem van de jeugd op zoveel mogelijk plekken laten horen. Dat doet Team Kindercorrespondent. Vaak onzichtbaar en achter de schermen. Het liefst schuiven we de jeugd zelf naar voren. Daar gaat het om. Soms zijn we daarbij zelf ook te zien voor de camera of op een podium.

Tako is bedenker, initiator, drijvende kracht en de eerste Kindercorrespondent in de wereld. Hij werkt samen met een enthousiast team professionals, freelancers en vrijwilligers: Hein, Marjet, Rick, Thijs, Maaike, Joost, Aart, Karin, Roel, Marga, Marco, Vivian, Naima, Jannet, Laila, Martijn en vele anderen. Enkelen van hen stellen zich hieronder aan je voor.

Werken met Team Kindercorrespondent is gegarandeerd een feestje vol verrassingen waarin we hard werken en veel lol maken. Zo maakten we als crew dit backstage-vlogje tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2017.

Tako
De Kindercorrespondent

Hallo allemaal. Mijn naam is Tako en ik heb de Kindercorrespondent bedacht. Er wordt namelijk veel te veel over kinderen gepraat en veel te weinig met ze. Ruim tien jaar lang was ik verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal. Daar ontdekte ik dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken. De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit. Die bron moet door de meeste mensen nog ontdekt worden. Daar help ik ze graag bij. En ik schreef er een boek over. ‘Kinderen hebben Nieuws.’ Samen met Team Kindercorrespondent laat ik de stem van de jeugd horen. In de media en op zoveel mogelijk plekken daarbuiten.

 

Hein
Verslaggever en stuiterende voetbalfan

Hoi! Ik ben Hein en ik ben verslaggever en interviewer voor de Kindercorrespondent. Ik was een megadruk kind, ik kon nooit stilzitten (nog steeds zo) en gaf ook regelmatig concerten in de woonkamer. Daar zat vooral mijn broer niet op te wachten. Oh, ik was ook super eigenwijs en ik kon niet tegen mijn verlies, dus spelletjes met mij spelen was niet heel leuk voor de anderen. Als kind was ik flink ziek en moest ik zelf een lange tijd in het ziekenhuis liggen. Maar gelukkig ben ik weer helemaal beter geworden. Ik heb altijd heel veel gevoetbald, als hoogtepunt zelfs tegen Ajax! Dat was best lastig, want ik dat was mijn lievelingsclub. Mijn grote voorbeeld is dus Rafael van der Vaart. Kinderen interviewen geeft me superveel energie! Ik vind het héél erg belangrijk dat er naar kinderen geluisterd wordt, omdat ik denk dat we heel veel van kinderen kunnen leren!

 

Rick
Vliegende kiep en springkussenlanceerplatform

Hoi! Ik ben dus Rick, een vliegende kiep voor de Kindercorrespondent. Daarmee wil ik zeggen dat ik heel veel dingen regel voor het team als producer, cameraman, editor, chauffeur, koffiejuf en nog veel meer. Als kleine Rick was ik altijd heel druk met spelen, naar mensen toe gaan en lekker stuiteren, maar ik vond het ook fijn om even helemaal niets te doen en lekker een strip te lezen. Eigenlijk ben niets veranderd :). Vroeger wilde ik altijd zijn als mijn held, He-Man. Dus als ik nu nog iets zou willen veranderen aan mijn lijf dan zou ik best wel heel veel spieren willen en heel sterk zijn. Kan ik jullie allemaal optillen en op het springkussen gooien!

 

Karin
Knippende, plakkende, hinkelende video-editor & verslaggever

Hoi! Ik ben Karin. Video-editor en verslaggever. Dat betekent dat ik de plaatjes die de cameraman heeft geschoten op de computer aan elkaar knip en plak zodat er en leuk filmpje ontstaat. Wat een verslaggever is weten jullie vast wel. Ik hou van kletsen met alles en iedereen, van reizen en van sporten. Vroeger zat ik op volleybal en nu ben ik vaak in de sportschool te vinden of op het water als ik aan het kitesurfen ben. Gewoon lopen vind ik ook leuk, het liefst met mijn hond en met een muziekje op. En stiekem doe ik dan wel eens een rondje rond een lantaarnpaal of begin ik ineens te hinkelen. Ik hou niet van regels, maar aan één regel zou iedereen zich moeten houden: Als je een schommel ziet moet je erop!

 

Vivian
Nieuwsgierige verslaggever, regeldame en coördinator van filmpjes 

Hoi! Ik ben Vivian en ik ben verslaggever en coördinator voor de Kindercorrespondent. Dat betekent dat ik filmpjes maak of ervoor zorg dat alle verslaggevers, cameramannen en filmpjes op de juiste plek terecht komen. Ik ben supernieuwsgierig en vertel graag verhalen; mooie verhalen én nieuwsverhalen. Omdat kinderen boordevol verhalen zitten, werk ik graag met Tako samen. En later als ik groot ben, hoop ik de verhalen die nu nog in mijn hoofd zitten op te schrijven in een boek.

 

EliseElise
Rechterhand Tako

Hoi! Ik ben Elise en ik ben de rechterhand van de Kindercorrespondent. Dat betekent dat ik onder meer verantwoordelijk ben voor het organiseren van evenementen en de voorbereiding van reportages. Toen ik jong was danste en zong ik veel, omdat ik graag musicalster wilde worden. Uiteindelijk werd ik journalist, omdat ik dol ben op mensen en hun verhalen, want iedereen jong of oud heeft een verhaal. Ik denk dat het belangrijk is dat er wereldwijd meer naar de jeugd geluisterd wordt. We kunnen veel van elkaar leren ondanks dat we niet altijd dezelfde taal spreken, even oud zijn of dezelfde achtergrond hebben.