De stem van de jeugd op zoveel mogelijk plekken laten horen. Dat doet Team Kindercorrespondent. Vaak onzichtbaar en achter de schermen. Het liefst schuiven we de jeugd zelf naar voren. Daar gaat het om. Soms zijn we daarbij zelf ook te zien voor de camera of op een podium.

Tako is bedenker, initiator, drijvende kracht en de eerste Kindercorrespondent in de wereld. Hij werkt samen met een enthousiast team professionals, freelancers en vrijwilligers: Hein, Marjet, Rick, Thijs, Maaike, Joost, Aart, Karin, Roel, Marga, Marco, Vivian, Naima, Jannet, Laila, Martijn en vele anderen. Enkelen van hen stellen zich hieronder aan je voor.

Werken met Team Kindercorrespondent is gegarandeerd een feestje vol verrassingen waarin we hard werken en veel lol maken. Zo maakten we als crew dit backstage-vlogje tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2017.

Tako
De Kindercorrespondent

Hallo allemaal. Mijn naam is Tako en ik heb de Kindercorrespondent bedacht. Er wordt namelijk veel te veel over kinderen gepraat en veel te weinig met ze. Ruim tien jaar lang was ik verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal. Daar ontdekte ik dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken. De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit. Die bron moet door de meeste mensen nog ontdekt worden. Daar help ik ze graag bij. En ik schreef er een boek over. ‘Kinderen hebben Nieuws.’ Samen met Team Kindercorrespondent laat ik de stem van de jeugd horen. In de media en op zoveel mogelijk plekken daarbuiten.

 

Hein
Verslaggever en stuiterende voetbalfan

Hoi! Ik ben Hein en ik ben verslaggever en interviewer voor de Kindercorrespondent. Ik was een megadruk kind, ik kon nooit stilzitten (nog steeds zo) en gaf ook regelmatig concerten in de woonkamer. Daar zat vooral mijn broer niet op te wachten. Oh, ik was ook super eigenwijs en ik kon niet tegen mijn verlies, dus spelletjes met mij spelen was niet heel leuk voor de anderen. Als kind was ik flink ziek en moest ik zelf een lange tijd in het ziekenhuis liggen. Maar gelukkig ben ik weer helemaal beter geworden. Ik heb altijd heel veel gevoetbald, als hoogtepunt zelfs tegen Ajax! Dat was best lastig, want ik dat was mijn lievelingsclub. Mijn grote voorbeeld is dus Rafael van der Vaart. Kinderen interviewen geeft me superveel energie! Ik vind het héél erg belangrijk dat er naar kinderen geluisterd wordt, omdat ik denk dat we heel veel van kinderen kunnen leren!