Tako Rietveld is de eerste Kindercorrespondent ter wereld. Hij laat de stem van de jeugd horen in de media en op zoveel mogelijk andere plekken. Ruim tien jaar lang was Tako verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal, waar hij reportages maakte over groot en klein nieuws, altijd met de jeugd in de hoofdrol. In 2015 startte hij als Kindercorrespondent om het belang van jeugdjournalistiek verder uit te dragen en uit te breiden. De grote droom is elk land een eigen Kindercorrespondent te laten hebben.

De Kindercorrespondent werkt onafhankelijk, op eigen initiatief en in samenwerking met organisaties zoals de Kinderombudsman, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Koninklijke Bibliotheek en vele anderen. Naast het maken van filmpjes adviseert en helpt de Kindercorrespondent verschillende organisaties op het gebied van jeugdparticipatie en communicatie en geeft hij cursussen aan journalisten, jeugdprofessionals en studenten.

Als de agenda het toelaat is Tako beschikbaar voor het geven van presentaties, cursussen en dagvoorzitterschappen. Het liefst met kinderen en jongeren op het podium. Voor een creatieve brainstorm met meer ideeën dan je kunt verwerken, jeugdige adviezen en energieke presentaties, neem contact op voor een gesprek en offerte op maat.
De Kindercorrespondent werkt(e) met:
Ministerie van Buitenlandse Zaken, Kinderombudsman, Madurodam, Vierdaagse, Koninklijke Bibliotheek, Vereniging Nederlandse Gemeenten, Hogeschool Utrecht, Nationale Raad Zwemveiligheid, Ministerie VWS, NOCNSF, Kinderpostzegels, NJI, Staatsbosbeheer, Oranjefonds, Lilianefonds, Missing Chapter Foundation, Rode Kruis, Unicef, NSGK, EO, NOS, BBC, ZDF, AD, Worlds Best News