Vierdaagse

Het #Vteam speelt een belangrijke rol bij de Nijmeegse Vierdaagse. De 100 jongste wandelaars maken dit jaar het verschil en laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan grote mensen denken. Kinderen van alle verschillende achtergronden, huidskleuren en afkomst zijn welkom. Kinderen uit heel de wereld. Kinderen met of zonder handicap. Dit is het derde jaar dat een team met 100 jongste lopers onder begeleiding van de Kindercorrespondent meeloopt.

Het #Vteam

De kinderen wandelen dagelijks 30 kilometer, laten zien wat hen bezighoudt, maken onderweg zelf reportages en gaan los op social media door te vloggen. Als groep worden de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze laten zien dat ze verschil maken, daarom zijn ze het #Vteam.

Traditie

Het #Vteam is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld: “De jeugdgroep begint een traditie te worden tijdens de Vierdaagse. Daar zijn we heel trots op. Door de reportages en interviews delen we de stem van de jeugd. Dat is waar de Kindercorrespondent voor staat. Het is mooi dat we er met steun van het vfonds en samen met de Stichting Vierdaagse zo’n succes van kunnen maken. Veel kinderen en ouders proberen zich via de achterdeur al aan te melden. Vanaf nu kunnen we echt losgaan.”

Enkele reacties van het #Vteam 2017

* Dit was de mooiste week van m’n leven.’ – Ilya (12)

* ‘Veel volwassenen zien hierdoor wat wij kinderen allemaal kunnen.’ – Loujein (12)

* ‘Het is onvergetelijk. Dat is logisch, omdat je voor het eerst zoiets groots meemaakt in je leven.’ – Dylan (12)

Nieuwsberichten bij dit project:

Kinderen maken verschil. Dat is het thema van de #Vteam Vierdaagse film van 2018. De 100 jongste Vierdaagse wandelaars kwamen bij elkaar in Pathé Nijmegen voor hun eigen galapremiere. https://www.youtube.com/watch?v=wJflz_bwN0w
De kinderen van het #Vteam wandelden de Vierdaagse voor vriendschap, vrede en vrijheid. Dat betekende meer voor ze dan de meeste grote mensen denken.
De kinderen van het #Vteam vlogen over de Vierdaagse finish op de Via Gladiola. Vier dagen lang liepen ze voor vriendschap, vrede en vrijheid.
Het #Vteam liep voorop tijdens het officiële startmoment van de Nijmeegse Vierdaagse: de vlaggenparade. Tientallen groepen en individuen droegen de vlaggen van de 83 deelnemende nationaliteiten door Nijmegen naar de start. Het #Vteam bestaat uit de 100 jongste wandelaars...
Groot applaus dit weekend voor de kinderen van het #Vteam. De 101 jongste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse presenteerden hun eigen #Vilm onder toeziend oog van honderden trotse ouders, opa's, oma's en vrienden. #Vilm gaat over de vriendschappen die de...

Volg ons

3,419FansLike
1,030VolgersVolg
4,473VolgersVolg
613AbonneesAbonneer

Laatste berichten