Vierdaagse

Het #Vteam speelt een belangrijke rol bij de Nijmeegse Vierdaagse. De 100 jongste wandelaars maken dit jaar het verschil en laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan grote mensen denken. Kinderen van alle verschillende achtergronden, huidskleuren en afkomst zijn welkom. Kinderen uit heel de wereld. Kinderen met of zonder handicap. Dit is het derde jaar dat een team met 100 jongste lopers onder begeleiding van de Kindercorrespondent meeloopt.

Het #Vteam

De kinderen wandelen dagelijks 30 kilometer, laten zien wat hen bezighoudt, maken onderweg zelf reportages en gaan los op social media door te vloggen. Als groep worden de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze laten zien dat ze verschil maken, daarom zijn ze het #Vteam.

Traditie

Het #Vteam is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld: “De jeugdgroep begint een traditie te worden tijdens de Vierdaagse. Daar zijn we heel trots op. Door de reportages en interviews delen we de stem van de jeugd. Dat is waar de Kindercorrespondent voor staat. Het is mooi dat we er met steun van het vfonds en samen met de Stichting Vierdaagse zo’n succes van kunnen maken. Veel kinderen en ouders proberen zich via de achterdeur al aan te melden. Vanaf nu kunnen we echt losgaan.”

Enkele reacties van het #Vteam 2017

* Dit was de mooiste week van m’n leven.’ – Ilya (12)

* ‘Veel volwassenen zien hierdoor wat wij kinderen allemaal kunnen.’ – Loujein (12)

* ‘Het is onvergetelijk. Dat is logisch, omdat je voor het eerst zoiets groots meemaakt in je leven.’ – Dylan (12)

Nieuwsberichten bij dit project:

Het #Vteam finisht de 4Daagse 2023.
Een jaar vol vriendschap, vrede en vrijheid. Van de nieuwjaarsduik, tot het Vrijheidsontbijt, de Vierdaagse en nog veeeel meer.
#Vteam gaat juichend over de finish op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse 2019.
Dag 3 van de Nijmeegse Vierdaagse 2019, de Zevenheuvelenweg. Op deze militaire dag staat ook voor de kinderen van het #Vteam in het teken van vrede, vrijheid en vriendschap.
De tweede wandeldag van het #Vteam was voor de meeste kinderen zwaar. Met liedjes, knuffels en de hulp van ouders, andere #Vteamers en crew sleepte het team zich over de finishlijn.