Gezocht: 100 jonge wandelaars voor Vierdaagse #Vteam 2018

0

Kindercorrespondent loopt ook in 2018 de Vierdaagse met team van jongste deelnemers

Enkele reacties van het #Vteam 2017
* Dit was de mooiste week van m’n leven.’ – Ilya (12)
* ‘Veel volwassenen zien hierdoor wat wij kinderen allemaal kunnen.’ – Loujein (12)
* ‘Het is onvergetelijk. Dat is logisch, omdat je voor het eerst zoiets groots meemaakt in je leven.’ – Dylan (12)

NIJMEGEN – Het #Vteam heeft ook 2018 weer een belangrijke rol bij de Nijmeegse Vierdaagse. De 100 jongste wandelaars maken dit jaar het verschil en laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan grote mensen denken. De Kindercorrespondent zoekt in samenwerking met de Vierdaagse Nijmegen en het vfonds 100 jonge wandelaars die deel uit willen maken van deze speciale wandelgroep. Kinderen van alle verschillende achtergronden, huidskleuren en afkomst zijn welkom. Kinderen uit heel de wereld. Kinderen met of zonder handicap. Aanmelden voor het #Vteam kan via de site Vteam.tv. Dit is het derde jaar dat een team met 100 jongste lopers onder begeleiding van de Kindercorrespondent meeloopt.

Het #Vteam
Het #Vteam laat zien dat kinderen meer in hun mars hebben dan veel grote mensen denken. De kinderen wandelen dagelijks 30 kilometer, laten zien wat hen bezighoudt, maken onderweg zelf reportages en gaan los op social media door te vloggen. Als groep worden de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze laten zien dat ze verschil maken, daarom zijn ze het #Vteam.

Traditie
Het #Vteam is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld: “De jeugdgroep begint een traditie te worden tijdens de Vierdaagse. Daar zijn we heel trots op. Door de reportages en interviews delen we de stem van de jeugd. Dat is waar de Kindercorrespondent voor staat. Het is mooi dat we er met steun van het vfonds en samen met de Stichting Vierdaagse zo’n succes van kunnen maken. Veel kinderen en ouders proberen zich via de achterdeur al aan te melden. Vanaf nu kunnen we echt los gaan.”

Oproep aan kinderen uit 2006
Wandel jij voor de eerste keer de Vierdaagse en heb je zin om met 99 andere kinderen te wandelen, zingen en extra in de schijnwerpers te staan, geef je snel op via Vteam.tv. De eerste 50 aanmelders zijn gegarandeerd van deelname, voor de overige 50 plekken vindt loting plaats. Eerdere jaren was het #Vteam binnen enkele weken gevuld, dus snel aanmelden is essentieel.

Zie hier een filmpje van het #Vteam 2017:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in