Kastje, muur en papierwerk

0

‘5 minutes o’ clock.’ De Italiaan met wie ik heb afgesproken bedoelt dat ik nog 5 minuten moet wachten. Een hele trip is t vandaag. Drie stadjes door, een gemeentehuis, het provinciehuis en de haven autoriteiten. Na alle mails heen en weer is het tijd om de officiële documenten op te halen. De chauffeur van vandaag heet Louigi, hij rijdt in een alfa en is slechts 50 minuten te laat. ‘Buongionro Tako’, zegt hij amicaal. ‘First coffee!’

Ruim te laat komen we op het gemeente huis aan. Vanaf de ingang worden we telkens een kamer verder en een verdieping hoger gestuurd. Tot we bij de burgemeester zelf uit komen. Ze had m’n mails persoonlijk gelezen en ik werd verwacht. Wat een meevaller. De stempels worden gezet en we mogen officieel in een opvangcentrum tussen de kinderen filmen.

Het zelfde ritueel herhaalt zich nog eens in de haven en het provinciehuis. Maar we staan op alle lijsten en mogen overal filmen. Het lijkt erop dat de kinderen die hier aankomen in ieder geval goed beschermd worden. Ben benieuwd of ze dat zelf ook zo ervaren.

IMG_5445

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in