’s Werelds eerste Kindercorrespondent is begonnen

0

Per 1 januari 2015 begint ’s werelds eerste Kindercorrespondent met het maken van reportages. Honderden verslaggevers en correspondenten maken dagelijks verhalen over kinderen. Zelden of nooit komen die kinderen zelf aan het woord. De Kindercorrespondent gaat dat veranderen.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=kqODjiC6O84&w=750&rel=0]

Het wereldnieuws gaat vaak over kinderen. In Gaza, Syrië, Nigeria of de landen waar ebola heerst. Toch vertellen deze kinderen zelden hun verhaal. De prioriteiten liggen in de journalistiek ergens anders. Terwijl kijkers en luisteraars graag het verhaal van kinderen zelf horen. Verslaggevers en correspondenten hebben geen tijd of mogelijkheid om kinderen vragen te stellen. Kinderen interviewen is een vak apart. Het vak van Kindercorrespondent.

De Kindercorrespondent reist naar gebieden waar het belangrijk is naar kinderen te luisteren. Hun eigen verhaal geeft vaak een andere kijk op de situatie. Tot nu toe vertellen hulpverleners, politici of deskundigen meestal hoe het met kinderen gaat. Met een beetje geduld en inspanning kunnen kinderen dat zelf veel beter vertellen.

Reportages worden geleverd aan verschillende Jeugdjournaals in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Ook nieuwsprogramma’s voor volwassenen kunnen verhalen en beeldmateriaal aankopen. De Kindercorrespondent is onafhankelijk en (nog) niet verbonden aan een omroep of programma.

Naast het maken van reportages helpt de Kindercorrespondent journalisten, programmamakers en organisaties bij het interviewen van kinderen. Door het geven van cursussen, lezingen en presentaties met vele voorbeelden uit de praktijk wordt duidelijk dat het niet eenvoudig maar zeker ook niet onmogelijk is een kind zijn of haar verhaal te laten vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in