Kinderen hand-in-hand op roze woensdag Nijmeegse Vierdaagse

2

#Vteam met 101 jongste lopers van 11 jaar loopt op roze woensdag de eerste en laatste km hand-in-hand. De jongste lopers uit het #vteam van de Nijmeegse Vierdaagse lopen morgen op Roze Woensdag de eerste en de laatste kilometer hand in hand als teken van vriendschap en vrijheid. Het #vteam onder leiding van teamcaptain en Kindercorrespondent Tako Rietveld heeft vandaag de eerste dag van 30 kilometer achter de rug en zijn natuurlijk allemaal goed én vloggend over de finish gekomen.

Floris: ‘Waarom loopt u op klompen?’
Onderweg maken de jonge lopers vlogs over hun belevenissen en ontmoetingen. Zo wilde Floris vandaag weten waarom een meneer de Vierdaagse op klompen liep en gaf Meike de Burgemeester van Elst een high-five. Ook Jens is op Youtube terug te vinden met zijn vlogs ‘Echt Jens’. Rozemarijn heeft wat last van haar knie. Onderweg hebben de lopers van het #vteam met haar contact hoe het gaat. Kindermarsleider Ilya van het #vteam gaf vandaag samen met de Marsleider het startsein van de Vierdaagse. Dat deed ze met een waterpistool. Al deze vlogs staan op het youtubekanaal van de Kindercorrespondent.

Geen lullig kinderloopje van een km
Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #vteam: ‘Er wordt heel vaak over kinderen gesproken maar veel te weinig met ze. Dat willen wij veranderen. Op de Vierdaagse tellen kinderen officieel mee; ze lopen geen lullig kinderloopje van een kilometer maar gewoon 30 kilometer per dag; 4 dagen lang. Wat ons betreft is de Vierdaagse daarmee een voorbeeld.’

Samen met zijn cameramensen, fotografen en journalisten ondersteunt hij de kinderen. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, vraagt aandacht voor het verhaal van de jeugd. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting DE 4DAAGSE en Vfonds.

Hand-in-hand voor vriendschap en vloggen
Het #vteam bestaat uit 101 kinderen van 11 en 12 jaar die voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse wandelen. Hun bindende thema van het #vteam17 is vriendschap, vrede en vrijheid; daarom lopen ze op woensdag hand-in-hand. De eerste kilometer en de laatste kilometer. Onderweg maken de kinderen vlogs, reportages en livestreams. De lopers komen uit Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en Noord-Brabant. Tijdens het wandelen ontmoeten ze burgermeesters, meelopende militairen, veteranen en bekende Nederlanders. Als groep zijn de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid.

2 REACTIES

  1. Heel veel succes vandaag met de V.V.V . in deze warmte ,een mooi gebaar van alle KINDEREN . Ik hoop dat jullie veel reacties hier op krijgen , Hetty v Putten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in