NIEUWS: Kindercorrespondent verzorgt uitzending Nationale Kinderherdenking

1

Nationale Kinderherdenking Madurodam live uitgezonden

Kindercorrespondent verzorgt livestream en programma

DEN HAAG – De Nationale Kinderherdenking in Madurodam is donderdagavond rechtstreeks te volgen op verschillende sociale media en op het televisiekanaal van Ziggo. De 4 mei herdenking voor de jeugd is uniek in de wereld en nu voor het eerst ook wereldwijd te volgen. De uitzending wordt verzorgd door de Kindercorrespondent.
Madurodam verwacht zo’n tweeduizend kinderen op het plein voor de attractie. Na een programma met zang, toneel en een toespraak van de 12-jarige Hani uit Syrië, volgen om acht uur de twee minuten stilte. Daarna leggen alle kinderen, samen met de Kinderburgemeester van de miniatuurstad en de grote mensen burgemeester van Den Haag bloemen bij het monument van George Maduro. In defilé lopen ze tot slot langs de kleine uitvoering van de Dam in Amsterdam waar ook een mini Koning en Koningin staan.
‘Kinderen herdenken op een andere manier dan volwassenen’, zegt Kindercorrespondent Tako Rietveld. ‘Vorig jaar was de eerste Kinderherdenking. Het is een eer dit jaar voor het eerst een volledig programma te verzorgen. Niet alleen op televisie, maar vooral op de plekken waar kinderen en jongeren actief zijn zoals Youtube, instagram en Facebook.’
Kinderen mogen 4 mei de hele middag gratis naar binnen in Madurodam. De herdenking en de live uitzending beginnen om 19.15 op verschillende platformen, waaronder die van de Kindercorrespondent en Madurodam.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in