NIEUWS: kinderen interviewen lijsttrekkers met de Kindercorrespondent

1

De Kinderstem – Kinderen interviewen lijsttrekkers politieke partijen 

Van het mooiste snapchatfilter tot confronterende vragen over de toekomst

Speelt u spelletjes op uw telefoon? Wat doet u zelf voor het milieu? Kent u een goeie mop? Wilt u een snapchat-faceswap doen? 

Ongewone vragen voor de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen. Deze weken worden ze stuk voor stuk geïnterviewd door verschillende kinderen van 11 en 12. De politici komen er niet makkelijk vanaf. Zo moet Sybrand Buma uitleggen waarom er in de Tweede Kamer niet altijd respectvol met elkaar omgegaan wordt, terwijl kinderen dat op school wel leren. Aan Jesse Klaver de vraag of hij liefdesbrieven krijgt en stiekem weleens spelletjes speelt op zijn telefoon. 

Niet gewend om door kinderen te worden geïnterviewd

Het is voor het eerst dat de belangrijkste lijsttrekkers door kinderen worden ondervraagd. Kindercorrespondent Tako Rietveld is bedenker van het project. “Politici zijn het gewend om vragen van journalisten te beantwoorden. Zodra er een paar kinderen hun werkkamer binnenstappen reageren ze echt anders. Dat is mooi om te zien. Maar onderschat de kinderen niet, ze hebben meer te vertellen en te vragen dan de meeste volwassenen denken. Deze serie gaat menigeen verbazen.” 

Verslag live op Radio 1

De komende twee weken zijn de kinderen live te gast in de studio van Radio 1 waar ze vertellen over hun voorbereidingen, de interviews en de reactie van de politici op het gezamenlijke snapchatportret. Ook confronterende vragen komen aan bod. Gert Jan Segers van de ChristenUnie maakt zich bijvoorbeeld zorgen over het klimaat. ‘Heeft u zelf dan een zonnepaneel op uw dak?‘, is de kritische vraag van de kinderen.

De Kinderstem

De serie van de Kindercorrespondent staat niet op zichzelf. “Het is ons doel dit in veel meer landen te gaan doen”, aldus Tako Rietveld. “Er wordt te veel óver kinderen gepraat en te weinig mét ze. Wij hebben nu de wereldprimeur en gaan dit concept via onze foundation verder uitrollen. Elk land moet een eigen Kindercorrespondent krijgen die de jeugd een stem geeft.’

Planning interviews op NPO Radio 1 ‘Langs de Lijn En Omstreken’:

De interviews en snapchatfoto’s zijn op de dag van het interview te bekijken vanaf 16u op www.kindercorrespondent.nl/verkiezingen.

•28 feb Isa, Emma en Laurianne interviewen Jesse Klaver om 20.30u

•1 mrt Merijn en Hugo interviewen Henk Krol om 21.30u

•2 mrt Hugo, Tony en Quintin interviewen Sybrand Buma om 21.30u

•3 mrt Tessa en Anna interviewen Marianne Thieme om 20.30u

•7 mrt Olivia en Philine interviewen Emile Roemer om 20.30u

•8 mrt Melike en Rabia interviewen Alexander Pechtold om 20.30u

•9 mrt Joep, Jesse en Rick interviewen Gert-Jan Segers om 20.30u

•10 mrt Olivia, Philine, Merijn, Hugo interviewen Mark Rutte om 20.30u

1 REACTIE

  1. Hallo Tako , Wat goed van je dat de Kinderen vragen gaan stellen aan de Lijsttrekkers van al de Partijen , want zij zijn de toekomstige KIEZERS VAN DIT LAND , Hetty van Putten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in