Op naar Pamplona

0

Ruim tien jaar lang was het bij het Jeugdjournaal traditie aan het eind van het schooljaar en het begin van de vakantie: Onderwerpen over schoolmusicals, de start van de Tour en… rennende stieren in Spanje. Elk jaar denderden ze via de beelden van de persbureaus de redactie op. Bijna elk jaar haalden ze de uitzending, meestal met dierenrechtendiscussie, nooit liet iemand de kinderen uit Pamplona aan het woord. Dat mag ik dit jaar veranderen.
Morgen hebben we een afspraak met de broers Lucas en Hugo van 13 en 9. Twee onvervalste Spaanse jongens, die al jaren vooraan staan als de stieren door de straten worden gejaagd. Het stierenrennen wordt sinds 1899 gehouden, tienduizenden toeristen komen er op af en natuurlijk is er ook protest. De stieren eindigen altijd in de Arena waar ze niet levend meer uit komen. Onder de rennende mannen vallen jaarlijks tientallen gewonden en soms ook een  dode.
Ben dus meer dan benieuwd wat de kinderen hierover te vertellen hebben. De verhalen die we maken zijn sowieso te zien bij BBC en ZDF en komende week te lezen in Kidsweek, 7days en andere kranten.
Kinderen rennen dus niet zelf mee. En ik waarschuw vast; het filmpje is heftig. Hasta pronto, El Tako.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in