PERSUITNODIGING: Kinderen hebben nieuws

1

PERSUITNODIGING: Kinderen hebben nieuws; wat volwassenen van kinderen kunnen leren 

Kinderen hebben Nieuws. Dat is de titel van het eerste boek van Kindercorrespondent Tako Rietveld. Woensdagochtend 23 maart overhandigt hij de eerste exemplaren aan de razendpopulaire vlogger Joy (13) en kinderombudsman Marc Dullaert (52). 
Journalisten zijn hierbij van harte uitgenodigd (programma bijgevoegd).
Kinderen interviewen is een kunst. Voor succes is essentieel dat je als volwassene echt naar ze luistert. Kinderen kunnen en willen over bijna alles meepraten, ook over onderwerpen waar volwassenen soms van denken dat ze niet geschikt zijn voor kinderen. Zo zegt Noa Mae (11), één van de kinderen die meehielp om het boek te maken: ‘Volwassenen vinden soms dat wij geen goede antwoorden geven, maar zij stellen gewoon geen boeiende vragen.’
Tako: ‘Kinderen kijken met andere ogen naar de wereld dan volwassenen. Hun meningen, visies en verhalen maken echt verschil. Volwassenen kunnen veel van kinderen leren.’  Het boek staat vol tips en voorbeelden; voor de journalist, de docent maar vooral ook voor ouders en andere grote mensen die met kinderen te maken hebben. Zo leert de lezer welke vragen je wel en niet aan een kind moet stellen en geven kinderen in het boek 40 tips aan volwassenen om een leuker mens te worden; van gek doen voor de spiegel tot zandkastelen bouwen.
Tako Rietveld werkte ruim tien jaar als verslaggever bij het NOS Jeugdjournaal en startte vorig jaar als eerste Kindercorrespondent ter wereld. Bij groot en klein nieuws laat hij kinderen hun verhaal vertellen. Tako put uit alle leuke, bijzondere en heftige interviews die hij afgelopen jaren heeft gehouden. Vanuit die ervaring helpt hij tegenwoordig redacties, presentatoren en organisaties bij het luisteren naar kinderen.
Boekpresentatie ‘Kinderen hebben Nieuws’
Waar: Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn
Adres: Jhr. Mr. G. W. Molleruslaan 42, 7316 AW Apeldoorn
Wanneer: Woensdag 23 maart
Inloop: 10.30u
Start presentatie: 11.00u
Fotomoment en interviews: 11.30u
Recensie-exemplaar via:
LannooCampus Uitgeverij
Leen Wouters, verantwoordelijke Hoger Onderwijs
003216300111
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjet Heins, persvoorlichting Kindercorrespondent. Aanmelden voor de aanbieding graag voor 22 maart 15.00 uur via;
0031653930553
PS: Speciale verzoeken eveneens via dit adres en telefoonnummer aangezien Tako op dit moment in New York is voor een speech bij de VN.
9789401429269

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in